Целта на подготовка на Граѓанскиот буџет на општина Струга е да обезбеди поголема информираност на граѓаните за буџетот на општината на полесен и достапен начин.

Превземи го прирачникот тука
Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Граѓанскиот буџет претставува основна алатка за унапредување на транспарентноста и отчетноста на општина Струга. Преку оваа брошура ќе бидат објаснети приходите и расходите на општина Струга за 2017 година, процесот на донесување на буџетот и проектните инвестиции кои што треба да се реализираат во текот на 2017 година.
Граѓанскиот буџет е изработен од страна на Центарот на заедницата на општина Струга во соработка со општина Струга.

Изготвувањето на Граѓанскиот буџет на Општина Струга е финансиски поддржано од Фондацијата Отворено општество – Македонија

Превземи го прирачникот тука

Претплати се за мејл исвестување

Добиј ги најновите вести за натани и проекти во вашето електронско сандаче