Центарот на заедницата на Oпштина Струга, објавува повик за учесници на обука на тема „Граѓанско учество и партиципативна демократија“. Обуката ќе се одржи во хотел Дрим од 09-10.11.2017 година. Обуката е наменета за ново формирани месни заедници без изградени капацитети , граѓански организации и граѓани.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Обуката има за цел поттикнување на граѓаните , граѓанските здруженија и месните организации за активно учество во животот на заедницата преку инволвирање во процесот на креирање политики и носење на одлуки на локално ниво.

Теми на обуката :

  • Право на учество во донесување на одлуки на локално ниво,
  • партиципативна демократија,
  • лобирање и застапување

Сите заинтересирани можат да пополнат пријава на следниот линк

Повик за мали локални акции

Обуката е финансиски поддржана од Фондацијата Отворено општество Македонија во рамките на институционалниот грант кој што Центарот на заедницата на општина Струга го има добиено за 2017 година.

Претплати се за мејл исвестување

Добиј ги најновите вести за натани и проекти во вашето електронско сандаче